Blogi

Tervetuloa blogiini, jossa käsitelen jalkojen terveyteen liittyviä aiheita ammattitaidolla. Täältä löydät tietoa jalkaterapian merkityksestä sekä neuvoja jalkaongelmien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.
Voit tutustua blogiteksteihin myös kategorioittain alla olevan valikon kautta, tai skrollata aivan sivun alareunaan ja valita avainsanapilvestä itseäsi kiinnostavan aiheen.

Liity mukaan matkalle kohti parempaa jalkaterveyttä!

 • Mikä ihmeen jalkaterapeutti?

  Mikä ihmeen jalkaterapeutti?

  by Hanne Saarinen

  in

  Mistä jalkaterapeutteja tulee? Mitä he tekevät? Voisiko jalkaterapeutti auttaa juuri Sinua jalkaongelmasi kanssa? Lue lisää blogista!

 • Pienen lapsen jalkojen kehitys ja kasvuvaiheet

  Pienen lapsen jalkojen kehitys ja kasvuvaiheet

  by Hanne Saarinen

  in

  Olen ilokseni saanut huomata, että vanhemmat ovat jatkuvasti enenevissä määrin valveutuneet lastensa jalkojen luonnollisen ja terveen kasvun tukemisessa. Lapsen jalkojen kasvussa ja kehityksessä on kuitenkin vaiheita, jotka saavat monet asiaan sen syvemmin perehtymättömät hämilleen. Tässä jutussa kerron ns. normaalista lapsen jalan kasvusta ja kehityksestä. Klikkaahan lukemaan.

 • Mortonin neurooma

  Mortonin neurooma

  by Hanne Saarinen

  in

  Kärsitkö päkiän alueen kivuliaasta puutumisesta, polttavasta kihelmöinnistä tai vihlovista, sähköiskumaisista tuntemuksista? Kyseessä saattaa olla Mortonin neuroma. Mortonin neuroma on päkiän alueella oleva hermopinne eli hermoon kohdistuva puristus. Tässä jutussa kerron, mistä Mortonin neurooma saattaa johtua ja miten sitä voidaan hoitaa.

 • Vasaravarpaat

  Vasaravarpaat

  by Hanne Saarinen

  in

  Vasaravarpaat ovat melkoisen yleinen virheasento varpaissa. Vasaravarpailla tarkoitetaan 2-5 varpaita (eli kaikkia muita, paitsi isovarvasta), jotka ovat koukussa varpaiden keski- tai kärkinivelestä tai molemmista. Asentovirhe voi olla vain yhdessä varpaassa kaikissa neljässä varpaassa ja kaikkea siltä väliltä. Lue aiheesta lisää blogista.

 • Ylemmän nilkkanivelen liikerajoitus

  Ylemmän nilkkanivelen liikerajoitus

  by Hanne Saarinen

  in

  Ylempi nilkkanivel muodostuu sääriluun (tibia) ja pohjeluun (fibula), sekä telaluun (talus) välille. Ylempi nilkkanivel huolehtii pääasiassa nilkan ojennus- ja koukistusliikkeestä. Tässä jutussa keskityn ylemmän nilkkanivelen liikerajoitukseen.

 • Kynsien paksuuntuminen | Paksuuntuneet kynnet | Paksut kynnet

  Kynsien paksuuntuminen | Paksuuntuneet kynnet | Paksut kynnet

  by Hanne Saarinen

  in

  Paksuuntunut varpaankynsi kasvaa paksuna ja kovana. Varpaankynsien paksuuntumiseen on monia syitä. Kynsi voi paksuuntua ulkoisista tai sisäisistä syistä. Yleisimipiä paksuuntuneet kynnet ovat ikääntyneillä. Paksuuntunut kynsi on kellertävä ja samea…. jatka lukemista blogissa.

 • Kynsisieni | Kynsisilsa

  Kynsisieni | Kynsisilsa

  by Hanne Saarinen

  in

  Olet varmastikin kuullut viheliäisestä vaivasta nimeltä kynsisieni. Kyseessä on melko yleinen vaiva. Kynsisieni-infektio on kynnen alla kynsipatjassa. Sieltä käsin se aiheuttaa kynteen ikäviä muutoksia. Millaisia ja miten niitä hoidetaan? Lue vastaukset blogista.

 • Haglundin kantapää

  Haglundin kantapää

  by Hanne Saarinen

  in

  Oletko koskaan kuullut Haglundin kantapäästä? Haglundin kantapää on kantaluun takaosaan, akillesjänteen kiinnityskohtaan tai siitä hieman ulospäin kasvava luukasvama. Kantaluuhun siis kasvaa ylimääräistä luukudosta. Lue lisää blogista.

 • Hallux rigidus | Jäykkä isovarvas

  Hallux rigidus | Jäykkä isovarvas

  by Hanne Saarinen

  in

  Hallux rigiduksella tarkoitetaan jäykkää isovarpaan tyviniveltä. Hallux rigidus sekoitetaan usein hallux valgukseen eli vaivasenluuhun, mutta kyseessä on saman nivelen kaksi eri vaivaa. Koska hallux rigidus on etenevä tila, isovarpaan tyvinivelen liike vähenee ajan myötä… jatka lukemista blogissa.

 • Sisäänkasvanut kynsi

  Sisäänkasvanut kynsi

  by Hanne Saarinen

  in

  Sisäänkasvaneella kynnellä tarkoitetaan sitä, kun kynsi syystä tai toisesta painautuu reunasta ihon sisään. Kipua voi aiheutua, vaikkei iho menisikään rikki, mutta useimmiten kynsi rikkoo ihon ja aiheuttaa jopa märkivän tulehduksen. Sisäänkasvanut kynsi voi olla hyvinkin kipeä. Lue lisää sisäänkasvaneesta kynnestä blogista.

 • Känsä

  Känsä

  by Hanne Saarinen

  in

  Känsä on tiivistä sarveismassaa eli kuollutta ihosolukkoa eli kovettumaa, joka paineen vaikutuksesta painuu (”kasvaa”) terveen ihopinnan alapuolelle eli sisäänpäin. Känsiä on tyypillisesti päkiässä, varpaiden nivelten päällä tai varvasvälissä. Siellä missä painetta on syystä tai toisesta enemmän. Miten känsiä sitten hoidetaan? Lue lisää blogista.

alueuutiset apuvälineet asentovirheet autonominen neuropatia belgia bluelight diabetes diabetes ja jalat haastattelu haglundin kantapää halkeama hallux rigidus hallux valgus hyvinvoinnin huominen iho-ongelmat Ilta-Sanomat jalkahaava jalkaterapeutti jalkaterapia jalkineet jäykkä isovarvas kalvojänne kantapää kantapääkipu kengät kenkämuoti kinesioteippaus kompressio kovettuma kuiva iho kuormituspoikkeama kynnenoikaisu kynsiongelmat kynsisieni känsä lampaanvilla lapsen jalat laskimoiden vajaatoiminta liike on lääke liikerajoitus lymfateippaus MeNaiset metropolia monofilamentti mortonin neurooma motorinen neuropatia neuropatia nilkka paksuuntuneet kynnet paljain jaloin paljasjalkakengät plantaarifaskiitti podcast podpfix pohjalliset puhe pulssit riskiluokitus sensorinen neuropatia silikoniortoosi silikonivarvasortoosi sisäänkasvaneet kynnet soundcloud spotify sukat sydämen vajaatoiminta talkki TC-nivel toiminnan poikkeama trendikengät trengikengät tukipohjalliset tukisukat tulehdus tuntohäiriöt tuntopuutokset turvotus vaihto-opiskelu vaivasenluu valmistujaiset valtimo vamma varpaat varvasortoosi varvasvälit vasaravarpaat vasaravarvas virheasento XAMK yksilölliset tukipohjalliset YLE