Xamk:sta valmistuneen puhe

by Hanne Saarinen

in

Kaikkia vuonna 2022 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta, Xamk:sta, valmistuneita juhlistettiin virtuaalivalmistujaisissa 19.12.2022. Jokaiselta Xamk:n kampukselta yksi valmistunut piti valmistuneen opiskelijan puheen ja minulla oli ilo edustaa Savonlinnan kampukselta valmistuneita.

Puheen löydät instagram tilini julkaisuista täältä.

Sekä kirjoitetussa muodossa myös täältä Xamk:in sivuilta.


Hyvät juhlavieraat ja kanssa valmistuvat opiskelijat.

On ilo puhua Teille tässä valmistujaisjuhlassa, sekä edustaa Savonlinnan kampukselta valmistuvia opiskelijoita. Suuret onnittelut jokaiselle tänään valmistumistaan juhlistavalle.

Tänään on se päivä, jota me valmistuvat opiskelijat olemme odottaneet. Päivä, jonka saapuminen on toisinaan tuntunut kohtuuttoman kaukaiselta. Lopulta se kuitenkin saapui ja tässä kohtaa voi sittenkin todeta, että se saapui nopeammin kuin osasin aavistaakaan. Hurjaa miten nopeasti 3,5 vuotta voikaan vierähtää.

Kun syksyllä 2019 aloitin pitkään haaveilemani jalkaterapia opinnot Savonlinnan kampuksella olin intoa täynnä. Monimuotototeutus mahdollisti sen, että opiskelun sai järjestymään, vaikka muu elämä oli satojen kilometrien päässä Savonlinnasta – minulla ja monilla opiskelutovereillani. Oli mahtavaa päästä tutustumaan kanssaopiskelijoihin, joita tuli ympäri Suomea, ja joiden kesken on nyt muodostunut varmasti elämänmittaisia ystävyyssuhteita. Kaikki ilon, murheen ja ennen kaikkea vertaistuen hetket, joita olemme keskenämme jakaneet ovat olleet merkittävä osa opintojen etenemisessä ja arjen jaksamisessa.

Oma opiskeluaikani koostui opiskelun, työn ja perhe-elämän yhdistelmän lisäksi myös osallistumisesta tutor-toimintaan sekä osallistumisesta Suomen jalkojenhoitaja- ja jalkaterapeuttiliitto ry:n hallituksen toimintaan opiskelijajäsenenä. Lisäksi käväisin viimeisenä opiskelu vuonna vaihdossa Belgiassa, jossa työharjoittelussa jouduin hyvinkin kylmään veteen ja syvään päätyyn. Opinnot ja aiemmat työharjoittelut olivat kuitenkin hyvin valmistaneet siihen tilanteeseen, ja kaikesta selviytyi lopulta hyvin ja monta arvokasta kokemuksia rikkaampana.

Tämän kaiken yhdistäminen on ollut toisinaan hyvinkin haasteellista ja tiedän, etten ole ollut haasteissani ainut. Helposti lähestyttävät opettajat ja muu Xamkin henkilökunta ovat kuitenkin auttaneet aina kun tilanne on sitä vaatinut.

Haluan erityisesti kiittää opettajiamme Marjo Heikkilää, Anni Kemppaista, Laura Saarta sekä Anna Reinikaista. Teidän kaikkien opissa on ollut rentoa ja helppoa olla ja opintojen eteneminen on tuntunut varmalta ja turvalliselta.

Minulle jalkaterapeutin tutkinto merkitsee yhden unelman ja tavoitteen saavuttamista sekä mahdollisuutta luoda uraa ja jatkaa opiskelua vielä pidemmälle alalla, joka tuntuu kaikkein eniten omalta.

Opiskeluajat ovat varmasti yksi elämämme mieleenpainuvimmista ajoista, mutta nyt on aika jatkaa eteenpäin. Olemme saaneet kovan työn ja laadukkaan opetuksen ansiosta ammatin ja tutkinnon, josta saamme olla ylpeitä. Terveyden, hyvinvoinnin ja kuntoutuksen aloilla töitä tulee varmasti riittämään, joten astukaamme nyt siis kohti uutta tarmoa täynnä!

Suuret onnittelut siis vielä kerran meille – uusille alojemme asiantuntijoille ja erityisosaajille!

Hanne Saarinen
Jalkaterapeutti (AMK)